Terapier

Klassisk Massage - Vi använder oss av den svenska klassiska massagen. Den är djupgående och får igång cirkulationen, mjukar upp muskler och bindväv samt släpper på spänningar. Vi trycker även triggerpunkter, töjer och ger tips på träning och stretch. Tid 40, 60 eller 80 minuter.

Medicinsk Laser - Vid laserterapi aktiveras och påskyndas cellernas och kroppens självläkning, effekten är väl utforskad och den vetenskapliga litteraturen är mycket omfattande. Man kan behandla kroniska och akuta åkommor tex  Smärta, värk, inflammationer, reumatiska sjukdomar och sår. Lasern påskyndar läkningsprocessen, är smärtfri och ger inga biverkningar. Antal behandlingar är individuellt och beroende på vilket besvär du har. Vanligt är 1-10 behandlingar under 1-6 veckor. Första besök 30 min. Återbesök 20 min per behandling. 

Kranio Sakral Terapi – Kraniosakral Terapi skapades av osteopaten Dr. W G Sutherland (1873-1954). Hans upptäckt var att livskraften uttrycks som vågrörelser i all levande vävnad.

Vår hjärna och ryggmärg flyter i cerebrospinalvätska, från kraniet/huvudet, till sacrum/korsbenet, som är ett slutet vätskesystem. Här kan man med mycket lätt beröring följa dessa rörelser som även existerar i hela vår kropp.Ohälsa existerar när det uppstår hinder i det fria flödet, ex. vid stress, sjukdom och trauma, som ger en påverkan såväl fysiskt som emotionellt.Vid Kraniosakral behandling arbetar terapeuten med sina händer och med mycket lätt och mjukt tryck på kroppen, assisteras klientens hela system till självkorrigering och hälsa. Människan har förmågan till konstant självläkning. Vår livskraft och ursprungliga hälsa finns alltid tillgänglig. Hela livet igenom! Kraniosakral terapi kan hjälpa mot huvudvärk och migrän, nack och ryggvärk, stressrelaterade besvär mm.

Avslappnande massager

Här kan du välja mellan avslappnande massager som utförs med mjukare tryck och långsammare tempo. Allt för att din kropp ska varva ner och slappna av.

Lugn Stund – En helkroppsmassage där vi använder oss av varm lavendelolja som har en avslappnande och lugnande effekt. Tid 75 minuter.

Hot Stone – Populär massage med varma lavastenar som får dig avslappnad och rofylld. Välj mellan helkropp 60 minuter eller halvkropp 45 minuter. 

Stilla Stund – Njut av en skön och mycket avslappnande ansiktsmassage och handmassage. Vi använder jojobaolja med hög kvalitet. Har du make up gör vi givetvis en rengöring först. Tid 30 minuter

Gravid massage – Denna massagen kan fås från 13:e graviditetsveckan och fram till förlossning. Oljan som används i denna massagen är speciellt framtagen för gravida, den hjälper huden bevara fukt. Massagen främjar cirkulationen och hjälper till att minska stresshormoner. För allas säkerhet vid behandling ser vi helst att du inte har haft några komplikationer i graviditeten. Rådfråga i så fall barnmorska eller läkare först. Tid 40 minuter.

 

 

Avslappnande behandlingar

Huvudstunden – Här får du en härlig och go shamponering med hårbottenmassage. Sedan avslutas behandlingen med en fuktgivande hårinpackning. Tid 45 minuter:

Vax och färgning

Vaxbehandlingar – Här får du hjälp med att ta bort oönskad hårväxt. För bästa resultat bör håret vara minst 5 mm långt. Eftersom håret växer i cykler så är det bra att upprepa behandlingen efter någon månad för ett bättre resultat. Tänk på att huden är extra känslig efter vaxning så undvik solen de närmsta 24 timmarna.

Du kan vaxa: hela ben, halva ben, bikini, axill, armar, rygg, överläpp, haka och bryn.

Färgning av fransar och bryn – Färga dina ögonfransar eller ögonbryn.  

Hårvård - se separat flik           

 

Vi jobbar med Kinesiotape – för snabbare läkning

Med kinesiotape lyfter man huden. Resultatet blir att tryck och irritation tas bort från nervändar och smärtreceptorer, på så sätt lindras smärtan. Trycket lättar gradvis i det lymfatiska systemet och flödet underlättas, vilket förstärker och påskyndar kroppens egen läkning. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort.

Tejpen rehabiliterar 24 timmar om dygnet.

Tejpen ger stöd och balans utan att hindra rörelsefriheten eftersom den är mycket tunn och elastisk.

Tejpen kan förhindra leden att komma i ytterlägen.

Vad man kan tejpa?

Muskelbristningar, hälsenebristningar, stukningar, knäbesvär/smärta, axelbesvär/smärta, ländryggssmärta, tennis och golfarmbåge, i skadeförebyggande syfte

Efter ca 5-7 dagar har klistret i tejpen gradvis försämrats vilket gör att man då bör byta tejp. Det går utan problem att duscha och bada med tejpen.

Skillnaden mellan sporttape och kinesiotape är att kinesiotapen är elastisk och ger därför full rörlighet i leden. 

Vid tejpning ska huden vara torr och hårfri. Undvik att använda hudkräm eller liknande innan, och vid behov raka gärna det område som ska tejpas 24 timmar innan för att undvika irritation.

Pris från 150:- beroende på tejpens omfattning

Vi använder oss av Rehab tape som är tillverkad av bomull, klistret består av akryl. Tapen är latexfri.